top of page

Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS)

Bijgewerkt op: 7 jul. 2023

Niet alleen ondernemers in de horeca of reisbranche zijn hard getroffen door de coronamaatregelen, maar ook veel ondernemers in de detailhandel ondervinden, hoewel zij open mogen blijven, verliezen veel omzet tot nagenoeg geheel geen omzet.


Diverse belangenorganisatie hebben daarom bij de overheid gevraagd om ondersteuning. Gisteren heeft de overheid bekend gemaakt dat de lijst van ondernemingen die een tegemoetkoming krijgen van € 4000,00 zullen gaan uitbreiden. Welke ondernemingen dit gaan worden wordt op maandag 30 maart a.s. bekend gemaakt. De aanvraag kan nu worden gedaan bij het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. De aanvraagperiode is van 27 maart t/m 26 juni a.s. Daarom is het beter om niet gelijk de aanvraag te doen om zo niet de website van RvO te overstromen met aanvragen.


De minister heeft ook aangegeven dat wanneer de soort onderneming niet in de lijst voorkomt, dit nog niet betekent dat de TOGS niet van toepassing kan zijn. Door aanvraag kan per individueel geval er naar worden gekeken.


Verder is het van belang dat uw inschrijving in de Kamer van Koophandel moet aansluiten bij uw onderneming. Daarom is uw SBI code van belang. Kijk u dit zelf na zodat u niet de tegemoetkoming gaat missen. Mocht deze verkeerd zijn dan dient u dit NIET zelf aan te passen bij de Kamer van Koophandel. De KvK heeft al laten weten op hun website dat de ondernemer dit met de RvO dit moet regelen. Op de website van de RvO is dit nog niet bekend gemaakt.


Heeft u nog vragen dan kunt u zich wenden tot uw contactpersoon van A&T Partners.


Update 30-03 om 13:00: Op de website van RvO staat nog niet vermeld welke detailhandelsbedrijven kunnen aanvragen.


Update 04-04: RvO heeft de lijst geüpdatet om aan te geven welk type bedrijven TOGS kunnen aanvragen. Houd er rekening mee dat als uw type bedrijf niet op de lijst staat, dit niet betekent dat u niet kunt aanvragen. Individuele aanvraag is dan vereist.


Update 08-04: Wederom een uitbreiding van de bedrijven die TOGS kunnen aanvragen vanaf 15 april a.s.

Comments


bottom of page