top of page

Enkele notities over NOW aanvraag en gebruik voorbeeld uitleg compensatie

Bijgewerkt op: 7 jul. 2023

Na verdere bestudering van de Ministeriele regeling NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid), hebben we een aantal voorbeelden gemaakt van wat het resultaat van de toepassing van NOW zou kunnen zijn.


Voordat we ingaan op de cijfermatige uitwerking nog twee opmerkingen over de NOW:


  1. Volgens de huidige aangekondigde regeling, zal de NOW als maatregel gelden voor de maanden maart t/m juli 2020. Ondernemingen die hier beroep op willen maken kunnen dit voor 3 achtereenvolgende maanden doen. Let u op, dit betekent dus niet dat u voor alle maanden maart t/m juli 2020, dus 5 maanden ondersteuning krijgt. DUS HET IS SLECHTS VOOR 3 MAANDEN. U zult zelf een keuze moeten maken voor welke drie achtereenvolgende maanden.

  2. Bij “de vaststelling van deze subsidie” moet u na afloop een accountantsverklaring overleggen waaruit de omzetdaling in de 3 door u gekozen achtereenvolgende maanden wordt verklaard. Wij als A&T Partners kunnen deze verklaring niet afgeven. Hiervoor moet u zelf een accountant aanstellen om deze verklaring voor u af te geven. Normaliter gaan er vrij hoge kosten gepaard met een accountantsverklaring. U moet rekening houden met 500 tot 1500 euro per verklaring. Wij zullen bij onze belastingadviseursvereniging RB verzoeken om aan de overheid hierover vragen te stellen. Aangezien er vele kleine ondernemingen deze kosten er niet bij kunnen hebben.


De voorbeelden zijn slechts voor cliënten van A&T Partners en zullen hier niet worden getoond.

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Update over NOW

Inmiddels is het ook bekend dat de accountantsverklaring waar in de regeling over spreekt, waarschijnlijk niet voor kleine ondernemingen...

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page