top of page

Versoepelingen corona maatregelen per 1 juli 2020

Bijgewerkt op: 7 jul. 2023
Zojuist is voorlopig de laatste persconferentie geweest van de premier inzake de maatregelen omtrent het Coronavirus. Hierbij heeft hij enkele versoepelingen aangekondigd per 1 juli 2020 die belang zijn voor onze cliënten. Voor een volledig overzicht verwijzen u naar:Maar de hoofdregel is en blijft dat er een afstand van 1,5 meter in acht moet worden genomen in de gevallen waar niet een bijzondere regel geldt.


De versoepelingen per 1 juli 2020 zijn:

  • Evenementen waarvoor een vergunning nodig is, zoals kermissen en festivals, zijn weer toegestaan. Belangstellenden worden gevraagd naar eventuele klachten én moeten afstand houden. Er geldt een maximumcapaciteit van 250 personen, die bij festivals allemaal moeten zitten.

  • Het openbaar vervoer mag opschalen naar de volledige capaciteit, dragen van mondkapje blijft verplicht.

  • Contactsporten zijn weer toegestaan, en alle sportclubs, sauna's en casino's mogen weer open.

  • Er is geen maximum aantal bezoekers voor de horeca als er een vaste plaats wordt gereserveerd, gezondheidsvragen zijn gesteld en 1,5 meter afstand wordt gehouden (geldt niet voor personen van dezelfde huishouding).

  • In de horeca hoeft geen afstand meer gehouden te worden tussen tafels, mits kuchschermen worden aangebracht.

Discotheken en nachtclubs blijven wel dicht tot 1 september 2020.


De premier heeft wel duidelijk gemaakt dat als de regels niet worden opgevolgd en de besmettingen disproportioneel weer toenemen, de versoepelingen zullen worden teruggedraaid. Het is dus belangrijk dat alle inwoners van Nederland zich houden aan de regels en elkaar waar mogelijk erop wijzen wanneer dit niet gebeurt.

Comments


bottom of page