top of page

Sluiting Horeca in Nederland

Bijgewerkt op: 5 nov. 2021


Vandaag om 18:00 moeten alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland de deuren sluiten tot en met 6 april a.s. Morgen zullen ook de scholen sluiten.


Voor ondernemers die hieronder vallen is een flinke tegenslag, zeker nu al de afgelopen weken de omzet alleen maar achteruit is gegaan. De sluiting is een maatregel van de overheid en daarom is het des te belangrijker dat deze ondernemers die personeel hebben, de werktijdverkorting gaan aanvragen.


Voor ondernemers die wel eet- en drank verkopen maar als bezorg of afhaal die mogen open blijven. Maar gekeken moet worden naar de bedoeling van deze maatregel, het is bedoeling dat mensen niet met grote getallen bij elkaar komen. Daarom gaat deze maatregel niet gelden voor bezorg of afhaal. Toch moet er worden opgelet of bij de afhaal klanten niet te lang moeten wachten of met z’n velen moeten wachten in een ruimte.


We denken dat het goed is dat aan klanten duidelijk wordt gemaakt dat ze beter na het bestellen, buiten wachten of dat ze vooraf bellen om de bestelling door te geven zodat ze gelijk na betalen hun bestelling kunnen meenemen.


Laten we hopen dat de overheid ondersteuning gaat geven aan de ondernemers die worden getroffen door deze maatregel.


Update 15-03-2020 / 21:02 : Het is niet duidelijk wat de situatie is met afhaal, verschillende nieuwsbronnen spreken elkaar tegen. Op de website van de Ministerie van Volksgezondheid wordt hier geen duidelijkheid over gegeven.


Update 15-03-2020 / 22:01: De minister van Volksgezondheid zegt op Twitter dat alle horecabedrijven gesloten moeten worden, zodat er geen afhaal plaatsvindt. Klanten kunnen eten bestellen en laten bezorgen.


Update 16-03-2020 / 17:30: De overheid heeft weer aangegeven dat afhalen toch is toegestaan maar hou wel rekening mee met hetgeen hiervoor in het bericht is opgenomen. Succes iedereen!

Comments


bottom of page