Gepubliceerd op: 22 oktober 2019

Aangepast op: 6 november 2019

BTW nummer aanpassing voor eenmanszaken per 1-1-2020

Op 25 mei 2018 is de AVG van kracht geworden en dat heeft geleid dat de belastingdienst verplicht werd om alle BTW nummers voor eenmanszaken te wijzigen.

De reden is dat tot op heden de BTW nummers van eenmanszaken in feite de BSN nummers van de eigenaren waren. Wat betekende dat hiermee de privacy van de eigenaar/natuurlijke persoon zonder zijn instemming werd geschonden.

Daarom is de belastingdienst begonnen om alle BTW nummers van eenmanszaken te wijzigen. Binnenkort zult u als eenmanszaak eigenaar daarvan bericht ontvangen. Mocht u op 1 december geen bericht hebben ontvangen van de belastingdienst, neem dan contact met ons op.

Het is voor u als ondernemer belangrijk om op alle drukwerk of andere plaatsen waarop uw BTW nummer vermeld staat, dit te wijzigen per 1 januari 2020. Dit is niet alleen voor uw privacy belangrijk maar ook dat u blijft voldoen aan de fiscale plicht om het juiste BTW nummer te gebruiken.

Het oude BTW nummer zal u nog nodig hebben voor uw contact met de belastingdienst. Dus deze is NIET vervallen. Voor alle overige zaken gebruikt u het nieuwe nummer dat het “BTW-ID” zal worden genoemd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met uw contactpersoon bij A&T Partners.

 

< Terug naar nieuwsberichten