Wet Arbeidsmarkt in Balans (2)

Even nogmaals uw aandacht voor het volgende!

Werknemers die voor een onbepaalde tijd in dienst zijn

Wilt u als werkgever dit jaar een 5% minder WW premie betalen in plaats van de hoge premie WW betalen, dan is het verplicht om voor werknemers die onbepaalde tijd in dienst zijn een schriftelijke overeenkomst te hebben! Het kan nog steeds tot 01-04-2020 met terugwerkende kracht. Heeft u dit nog niet of weet u het niet meer zeker, dan kunt u als cliënt van ons kantoor een blanco exemplaar van een addendum verkrijgen die u kunt invullen voor uw werknemer en die u en de werknemer moeten tekenen.

Let op: Het maakt niet uit of deze werknemer fulltime in loondienst is of niet. (Dus ook voor oproepkrachten en parttimers geldt dit ook.)

 

De nieuwe regels voor oproepkrachten in 2020 die nog niet voor onbepaalde tijd in loondienst zijn

Een oproepkracht moet na 12 maanden een contract krijgen aangeboden voor een vast aantal uren. Dat aantal uren moet gelijk zijn aan het gemiddelde aantal uren dat de oproepkracht in de voorgaande 12 maanden voor de werkgever werkte.

Per 1 januari 2020 geldt voor de oproepkrachten die al twaalf maanden al bij u werk verrichten dat u deze werknemers een aanbod moet geven voor een contract op basis van de gemiddelde aantal uren van de afgelopen 12 maanden. Doet u het niet, dan mag de werknemer van u vragen om ten minste dit gemiddelde aantal uren betaald te krijgen. Het aan te bieden vaste contract moet binnen een maand na de voorgaande twaalf maanden van werkzaamheden worden aangeboden. Het contract hoeft niet voor onbepaalde tijd te gelden. De werknemer hoeft het aanbod niet te accepteren. In dat geval, adviseren de werkgever ten sterkste om de werknemer een afwijzingsverklaring te laten tekenen.

Als u wilt weten hoeveel gemiddeld aantal uren heeft gewerkt dan kunt u dit laten berekenen door ons. Hier zijn extra kosten aan verbonden.

Let op: dit betekent dat u elke maand moet bekijken welke oproepkrachten al 12 maanden in loondienst zijn.

 

< Terug naar nieuwsberichten

Gepubliceerd op: 25 februari 2020