CamScanner voor Android bevat kwaadaardige software

Op 27 augustus jl. heeft het beveiligingsbedrijf Kaspersky een bericht geplaatst over de Android app CamScanner van INTSIG Information Co., Ltd. Kaspersky meldt dat deze app recentelijk geïnfecteerd is met kwaadaardige software en dus een gevaar is voor elke gebruiker die deze op een Android telefoon heeft geïnstalleerd. Een ieder die hiermee besmet is, loopt het gevaar dat zijn of haar gegevens worden door gesluisd naar ongewenste derde personen.

Camscanner is een app dat door sommige van onze klanten worden gebruikt voor het maken van foto’s van facturen en deze in de vorm van pdf aan A&T partners te e-mailen.

Als u op uw Android telefoon dit heeft geïnstalleerd, dan raden wij u aan om de Camscanner app onmiddellijk te verwijderen. Wij zullen u later adviseren welke andere app u kunt gebruiken als vervanging.

Heeft u een iPhone of uw mobiel werkt met een ander mobiele systeem en bent u bang dat u geïnfecteerd bent? Dan kunt u natuurlijk de app verwijderen. Hoewel tot zo ver er nog niks bekend is over dat de iPhone of andere mobiele systeem getroffen is door deze gebeurtenis. Maar we adviseren u te letten op nieuws over Camscanner.

Klik hier om Kaspersky’s bericht te lezen in het Engels.

 

< Terug naar nieuwsberichten

Gepubliceerd op: 28 augustus 2019